شما ثانیه دیگر به♦♥♦ علم و فرهنگ ♥♦♥ منتقل می شوید

علم و فناوری

علم و فرهنگ

تبلیغات

علم و فناوری

 

ستاره شناسان اروپايي و آمريكايي مدعي يك معيار جديد براي كشف اولين كهكشان‌هاي جهان شده‌اند.

تيمي از محققان آمريكايي و اروپايي با بهره‌گيري از يك لنز زوم كيهاني كه در آن گرانش يك جرم بزرگ به بزرگنمايي نور اجسام در پيش‌زمينه دور مي‌پردازند، موفق به شناسايي يك كهكشاني بسيار دورافتاده موسوم به MACS1149-JD1 شده‌اند كه نور آن 490 ميليون سال پس از انفجار بزرگ تابيده شده است.

اين زماني است كه جهان تنها 3.6 درصد از عمر كنوني خود را دارا بوده است.

ستاره‌شناسان پيش از اين موفق به شناسايي شواهدي از چند كهكشان دورافتاده و جوان شده بودند، اما اين جسم جديد بدليل اطمينان موجود در سنجشهاي «تبديل به سرخ» كه یک جانشین برای فاصله بوده، بسيار جالب توجه است.

بر اساس تصاويري كه در رنگها يا باندهاي طول موج مختلف با استفاده از تلسكوپهاي هابل و اسپيتزر ثبت شده، اين سنجش يكي از دقيق‌ترين برآوردهاي انجام شده تاكنون براي يك كهكشان كانديد از جهان اوليه است.

از آنجايي كه بدليل تاثير عدسی گرانشی خوشه كهكشاني MACS1149 ميان اين كهكشان دورافتاده و زمين، MACS1149-JD1 از درخشش 15 برابر برخوردار بوده ، از اين رو تلسكوپ جيمز وب براحتي خواهد توانست به مطالعه جزئيات دقيق آن بپردازد.

افزايش درخشندگي اين كهكشان همچنين به دانشمندان اجازه داده تا به برآورد چند ويژگي كليدي تيم كهكشان بظاهر جوان بپردازند. محاسبات اين تيم نشان داده كه سن اين جسم كمتر از 200 ميليون سال بوده و جرم ستاره‌هاي تشكيل دهنده آن تنها يك درصد كهكشان راه شيري را تشكيل مي‌دهد.

به دليل طبيعت انبساط كيهاني، نور منتشر شده از كهكشانهاي دور به طول موجهاي طولاني تر يا قرمزتر از نور اجسام نزديكتر تبديل مي‌شوند.

طبق برآورد اين دانشمندان، MACS1149 از تبديل به سرخ 9.6 برخوردار بوده كه آنرا در رديف كهكشانهاي ديگر كانديد به عنوان دورافتاده‌ترين كهكشان قرار مي‌دهد.




برچسب ها : ,,,,,
مطالب مرتبط
بخش نظرات

برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







.